Voeding voor de baby vanaf de conceptie tot zes maanden

Het belang van voedzame babyvoeding voor de baby vanaf de conceptie tot zes maanden is algemeen bekend. Bij de meeste hedendaagse diëten gaan ziekte en slechte voeding echter hand in hand. De frequentie van bepaalde ziekten bij baby’s die geboren zijn uit vrouwen met een onevenwichtig dieet is goed gedocumenteerd en de medische wereld is slecht toegerust om het probleem aan te pakken.

De eerste gedachten die bij je opkomen zijn dat er veel babyhapjes zullen zijnAanbevolen!

De eerste ziekte is de meest algemene van allemaal, ik bedoel de meest voorkomende is de verkoudheid. Bijna alle verkoudheden of hoestbuien, naast griep, worden veroorzaakt door virussen. Daarom wordt aanbevolen dat de moeder veel fruit, groenten en andere voedingsmiddelen eet die antioxidanten, vitamine C, zink en betacaroteen bevatten.

Vitamine C helpt de voorraad anti-oxidanten op peil te houden en beschadigt en vernietigt tegelijkertijd het binnendringende virus. Bètacaroteen daarentegen is een stof die in planten wordt aangetroffen en die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is essentieel voor een gezonde huid en een gezond gezichtsvermogen en versterkt tevens het immuunsysteem tegen verkoudheid en andere ziekten.

Zink is een andere voedingsstof voor de versterking van het immuunsysteem. Een gebrek aan zink leidt tot een zwak immuunsysteem. Voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat de beste manier om je immuunsysteem te versterken het eten van een verscheidenheid aan fruit en groenten is, maar vooral het eten van groenten en fruit die een antioxiderende werking hebben. Er zijn een heleboel voedingsstoffen, maar de enige manier om ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste binnenkrijgt is door te zorgen voor een uitgebalanceerd dieet met gezond fruit, groenten en vooral veel antioxidanten.

Lees meer:
Voeding peuter 19 maanden