Je auto zal het begeven

APK Eindhoven

Het Milieuagentschap beoordeelt de emissies van uw auto om automobilisten bewust te maken van de risico’s van milieuverontreiniging en de toekomstige generaties te beschermen.

U zult uw APK niet halen met uw eerste APK doorlaat kennisgeving als uw auto uitstoot tussen de 40g/km en minder dan 60g/km. Uw auto zal falen voor de APK op elke uitstoot tussen 60 – 100g/km in strijd met de wet.

Uw voertuig komt niet door de keuring als een van deze emissies boven de voorgeschreven grenswaarde ligt.

De vereiste 1904- garderobe om uw voertuig te besturen of achteruit in te parkeren staan in de handleiding. Uw auto komt niet in aanmerking voor de MOT indien de voorste remblokken (behalve die aan de rechterkant) volledig tot op het metaal zijn afgesleten. Uw auto komt niet in aanmerking voor de maximaal toelaatbare fout als de remblokken vooraan (behalve die aan de rechterkant) aanzienlijk beschadigd zijn, wat betekent dat uw remmen niet werken om de auto onder normale rijomstandigheden tot stilstand te brengen. Uw auto komt niet door zijn MOT als de remblokken aan de voorkant (behalve die aan de rechterkant) zover zijn afgesleten dat ze niet meer kunnen worden gebruikt. Het voertuig komt alleen door de APK als er geen grote reparaties aan zijn verricht of als de auto betrokken is geweest bij een ongeval of als ongeschonden wordt beschouwd.

Uw voertuig komt niet door de keuring als een van deze voorvallen zich heeft voorgedaan:

De auto is gezakt voor een APK-keuring en de serieuze/vervangende onderdelen zijn verwijderd. Uw voertuig is gezakt voor zijn APK-keuring en er zijn nieuwe banden gemonteerd, zonder dat er met het voertuig is gereden en een nieuwe keuring van het APK-certificaat is afgegeven.

Om kosten te besparen, kan iemand zijn voertuig zo vaak mogelijk door een garage laten onderhouden. Deuren, motorkappen en zonnedaken worden niet permanent gemonteerd, aangezien een auto onderhevig zou blijven aan potentiƫle schade totdat hij opnieuw wordt gekeurd en het APK-certificaat geldig is. Bussen en minivrachtwagens zijn niet voorzien van achterlicht voor het publiek. Aanhangwagens zijn niet voorzien van achterlichten, hoewel de wetgeving voorschrijft dat de voorzijde van aanhangwagens verlicht moet zijn. De rails zijn niet voorzien van amberkleurige gevarendriehoeken zoals bij schoolbussen. Bussen en minivrachtwagens zijn niet uitgerust met amber/witte lampen voor de koplamp van de bestuurder.
Vrachtwagenchauffeurs hoeven hun voertuig niet jaarlijks te laten keuren, maar moeten wel worden gecontroleerd op verkeersgeschiktheid.

Het verwijderen van sneeuw en ijs van de rijbaan, het reinigen van de motorolie en het aanbrengen van een ontdooier leiden niet tot de test. Het certificaat wordt niet afgegeven indien het voertuig tekenen van corrosie vertoont, zoals water dat rond de radiator kringelt of witte aanslag op de rotsen of de ophanging onder het voertuig; deze tekenen zijn het gevolg van het gebruik van het voertuig en moeten ernstig worden genomen.

Het is belangrijk dat de auto zo snel mogelijk een onderhoudsbeurt krijgt, omdat het reservewiel en de reserveband pas na de APK op de auto worden gemonteerd.

Het is nog niet duidelijk wat de toekomst in petto heeft voor de Irate Vehicle Testing Scheme, maar in afwachting van wijzigingen wordt automobilisten geadviseerd ervoor te zorgen dat hun voertuig goed wordt onderhouden en gecontroleerd op eventuele problemen.

Lees meer:
Autobedrijf in Eindhoven