Dog Grooming Tips

Hondentrimsalon IJsselstein

We moeten ervoor zorgen dat we bepaalde verzorgingsproducten met de juiste frequentie gebruiken. We moeten ook goede verzorgingspraktijken toepassen om onze honden in goede gezondheid te houden en te beschermen tegen ziekten.

Een hond is niet zoals wij die ‘s morgens naar buiten willen om te werken. Hoewel naar buiten gaan om te bewegen en te rennen heel belangrijk is, mag het niet in de plaats komen van onze normale lichaamsbeweging. Er hopen zich veel ziektekiemen op in het lichaam van de hond, omdat de hond niet in staat zou zijn contact met anderen te vermijden.

Net als andere levende wezens heeft een hond om de zes tot acht weken een goede knipbeurt nodig, afhankelijk van de lengte van de vacht. Naast de lengte van de vacht, hangt het ook af van de dichtheid van de vacht. Bij honden met een dubbele vacht, zoals Stafford, shire terriërs, is meestal tussen de negen en de dertig dagen een tweezijdige trimbeurt nodig. De grotere straal van de trimbeurt zal het aanvankelijk samenklitten van matten, die meestal rond de nek beginnen, verminderen. Sommige honden houden er niet van om geborsteld te worden en ze worden vaak defensief tegenover zichzelf. In deze gevallen is het een betere optie om ze gewoon met rust te laten en niet de aandacht te vestigen op het feit dat u ze borstelt. Als een verantwoordelijke hondeneigenaar moet u ervoor zorgen dat u uw hond ten minste eenmaal per week borstelt. Het kiezen van een kam die uw hond geen pijn zal doen, mag geen probleem zijn.

Temperamenten en gedragspatronen van verschillende soorten honden vereisen verschillende soorten verzorging. Sommige soorten honden, zoals labs en boxers, zijn bijzonder vatbaar voor gewichtstoename. Bacteriën uit roestvrijstalen voerbakken kunnen bij dit soort honden ziekte veroorzaken. Raadpleeg een dierenarts als u een ziekte vermoedt als gevolg van een slecht verzorgde hond.

Naast fysieke verzorging moet u ook aandacht besteden aan tandverzorging. Verhoogde voederbakjes en andere Beware of dog gekoesterde voorwerpen kunnen de vorming van tandplak en tandsteen bevorderen. U kunt zelfgemaakte reinigingsvloeistof of een door uw dierenarts aanbevolen product gebruiken om de ophoping te verwijderen.

Het introduceren van een puppy in de verzorgingsruimte is net zoiets als het verzorgen van een baby. Geduld en consequent zijn zijn een must. De meeste honden zijn volgzaam en lief en zullen gemakkelijk wennen aan het nieuwe proces.

Een hond onder stress is een van de meest ongelukkige honden. Een verzorger blij zelfs puppy’s.

Er zijn veel professionele hondentrimmers, maar het is het beste om de vachtverzorging zelf te doen. Als alternatief kunt u investeren in benodigdheden zoals benodigdheden voor professionele vachtverzorging, maar ook in basisbenodigdheden voor de vachtverzorging.

Gouden regel nr. 1: Berisp uw hond nooit met een puntig ingrediënt na een bad. U wilt dat die energie rechtstreeks naar uw hart gaat. Voor u begint, kies een aangename omgeving om uw bad uit te voeren: een beekje in de achtertuin, uw eigen badkuip of het plaatselijke park.

Lees meer:
Trimsalon in IJsselstein